besparen op ziekteverzuimverzekering en AOV

Beste lezer,
Mogen we het eens hebben over verzekeringen? 
Ook hier kan vaak een kostenbesparing worden behaald.
Een tweetal wil ik hier kort behandelen: de ziekteverzuimverzekering, en de voor ondernemers eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).
Ziekteverzuimverzekering
Hier geldt: overstappen kan flink de moeite lonen. Zeker als in het verleden veel 'schade', dwz ziekteverzuim, is gedeclareerd. Onlangs was ik bij een ondernemer die daardoor terug kon in premie van ruim 9% bij zijn oude verzekeraar naar ruim 2% bij zijn nieuwe. Een ondernemer met vier mensen in dienst die zomaar een kostenbesparing wist te behalen van over de € 10.000 per jaar.
AOV
Sinds januari 2013 is het wettelijk verboden om over dit soort verzekeringen provisie te heffen. Echter dat geldt alleen voor na deze datum afgesloten AOV's. De 'oude' polissen lopen veelal echter nog steeds INCLUSIEF provisie. Dat is lang niet altijd zichtbaar, omdat deze provisie verdisconteerd zit in de te betalen premie. De gemiddelde provisie lag tussen de 17,5% en 20%. Dus ook hier kan oversluiten leiden tot een flinke besparing. Bij veel nieuwe polissen worden weliswaar vaak zgn. 'onderhoudskosten', of abonnementskosten berekend, maar deze zijn doorgaans stukken lager dan de provisies van voor 2013.
Meer info : Weenink HR Consult (www.weeninkhrconsult.nl)

Mededeling

Let op: vanaf 1 juli 2019 gelden er nieuwe minimumlonen. Voor een overzicht,
klik hier

linkedin

 

VNSa logo

 

Nieuws